Wounded e хорор игра која крие огромни потенцијали. Трудот на македонското студио Workbench Entertainment вроди интерактивен продукт кој не само што се најде на прво место од нашата листа со најдобри македонски игри, туку и на листата од десетте игри кои едноставно морате да ги одиграте доколку сакате правилно да ја пречекате ноќта на вештерките. […]

Прочитај повеќе

Играта која вечно е во развој, 7 Days to Die од неодамна доби огромно надополнување во гејмплејот. За неупатените, 7 Days to Die е игра во која, сами или со друштво, истражувате, создавате, поправате и градите најразлични работи за да ги преживеете неуморните напади на орда од зомби чудовишта. Низ долгиот креативен процес, авторите покажаа […]

Прочитај повеќе

Нема потреба да имаме неорганизирани болници, да се лута од еден до друг доктор, и најмрачното нешто во целата таа авантура – бесцелното чекање бесконечни редици… каде и да отидеш се чека ред за нешто, ред кој може да потрае со часови или минутки. И тоа исчекување нервира! Нервира и „кој е на ред?“ дискусијата.

Прочитај повеќе