По објавите дека при пребарувањето, во автоматското препознавање на фразите се јавуваат педофилски фрази, YouTube го замени алгоритамот. Минатиот викенд дел од корисниците забележаа дека додека пишуваат „how to have“, автоматски се дополнува „s*x with your kids“, јави BBC. Претставникот на YouTube објави дека компанијата веднаш штом дознала за ова го променила алгоритмот. Секако, работат […]

Прочитај повеќе

Алатката која овозможува пополнување на податоци кои се претходно зачувани во формите на прелистувачот, позната како Autofill, може да биде опасна за корисниците. Причината за ова се фишинг страници кои можат да повлечат повеќе податоци отколку што корисникот сака да сподели. Функција која овозможува автоматско пополнување ја имаат најпопуларните прелистувачи – Chrome, Safari и Opera. […]

Прочитај повеќе