Компанијата која нуди сателитско радио SiriusXM го купува интернет радиото Pandora за 3,5 милијарди долари. Компанијата веќе поседува 19 отсто од акциите на Pandora од јуни 2017, кога ги купи за 480 милиони долари. Без разлика на купувањето, корисниците нема да забележат никаква промена, а Pandora продолжува да работи независно. Можеби главна причина за тоа е […]

Прочитај повеќе

Заработката на музичките сервиси денес е голем проблем. Дури и огромни и популарни сервиси како Spotify и Pandora работат со загуби. Со слични проблеми е и платоформата за споделување на музика SoundCloud. Денес инвеститорите ќе мора да донесат тешка одлука за иднината на SoundCloud, а според извори на Axios можно е и затворање на сервисот. Компанијата неодамна мораше […]

Прочитај повеќе

Најверојатно најпопуларниот сервис за споделување на инди-музика, SoundCloud, започнува со нова услуга – аудио-стриминг. Бројот на корисници кои ја споделуваат сопствената музика на сервисот е огромен, па платформата е во добра положба да им стане конкурент на Spotify, Pandora, Tidal и сличните сервиси. Претплатата ќе чини 10 долари, но за жал вообичаено Македонија не е […]

Прочитај повеќе