Од 2015 до пред една недела Facebook ги праќал аудио разговорите на дел од своите корисници на транскрипција. Ова важи за сите корисници на друштвената мрежа кои праќале аудио разговори во Facebook Messenger и кои одбрале фукционалност – транскрипција на аудио разговори. Facebook не е осамен во ова, неодамна Amazon, Google и Apple запреа слични […]

Прочитај повеќе

Корисниците на сервисот за споделување на фајлови, слики, pdf, табели и куп други формати, Slack, сега нуди и можност за гласовен разговор. Надградбата доаѓа и на десктоп и на мобилната верзија. Гласовните разговори доаѓаат и за претплатниците, и за корисници кои го користат сервисот бесплатно, но претплатниците ќе имаат предност да користат групни разговори. Компанијата […]

Прочитај повеќе

Snapchat работи на аудио и видео разговори во надеж дека ќе го пронајде вистинскиот модел за монетизација на сервисот. Новоста доаѓа од 9to5 Google кој дојде до слики што покажуваат дека Snapchat работи на надградба на ChatV2. Сепак станува збор за повеќе од слики, а кодот веќе постои во Snapchat апликацијата, но барем засега не […]

Прочитај повеќе