Кога започнаа можеби и немаа премногу конкуренција, но во последниов период Slack го чувствува притисокот од конкурентите. Поради ова два конкуренти Atlassian и Slack пронајдоа заеднички јазик за стратешко партнерство. Atlassian ќе инвестира и ќе биде сопственик на помал дел од Slack. Дополнително компанијата ќе ги префрли HipChat и Stride во Slack. Следните три години Slack ќе […]

Прочитај повеќе

Нов месец, нов конкурент за Slack, а овој пат платформата доаѓа од Atlassian. Доколку ви е познато името, компанијата е креатор на повеќе софтвери за соработка од која најпознат е Trello. Она што најверојатно најмногу ги радува креаторите на Slack е што секој нов софтвер го споредуваме токму со нивниот. Stride е со иста намена […]

Прочитај повеќе