Градските власти во Атланта конечно може да продолжат да го користат своите компјутери, јави Atlanta Business Chronicle. Пет дена компјутерите беа надвор од дофат на вработените. Причината за ова е најголемиот сајбер напад во градот. Десктоп и лаптоп компјутерите беа во опасност од ransomware. За да се сопре ширењето на малициозниот софтвер беа изганати сите […]

Прочитај повеќе