Oracle ја купи софтверската компанија за е-бизнис ATG за 1 милијарда долари. „Комбинацијата [ATG и Oracle] ќе ја подобри можноста да ја споиме целата активност околу трговијата – креирајќи попостојан и порелевантно искуство за нивните клиенти преку сите канали за интеракција, вклучувајќи онлајн, во продавници, преку мобилни уреди и преку центри за повици.“ вели Боб Бурк, директорот на ATG.

Прочитај повеќе