Atari e најверојатно едно од имињата чие споменување веднаш создава носталгија. За голем дел малку повозрасни читатели тоа е првиот компјутер со кој се сретнале. Ова е подолг, но супер интересен документарен филм за историјатот на компанијата кој мора да го погледнете.

Прочитај повеќе

Кога Atari најави дека ќе издаде конзола, носталгијата полуде дел од ентузијастите кои започнале да играат на нивните уреди. За жал, Atari од минатото одамна го нема, а ова е само брендот, но и тоа беше доволно. Компанијата секако ги таргетира сите кои се пораснати со овие игри и носталгијата би можела да игра клучна […]

Прочитај повеќе

Пред нешто повеќе од еден месец, Atari со кусо видео ја најави својата конзола. Досега немаше премногу податоци, освен супер кусото видео од кое и не може да се дознае премногу. Нови податоци откриваат малку повеќе за новата конзола. Во електронска пошта до своите фанови компанијата ветува дека новата конзола е наменета и за новите, […]

Прочитај повеќе

Atari планира да се врати во нашите домови преку „интернет на нештата“, наместо преку гејминг конзоли што ја направија компанијата да биде позната. Аtari најави партнерство со Sigfox со кои ќе креираат повеќе заеднички производи. За жал, изгледа дека Atari ќе биде единствениот познат бренд кој Sigfox ќе се обиде да го искористи за да […]

Прочитај повеќе