HoloLens е најновиот уред што ќе им помага на астронаутите успешно да ги завршат вселенските мисии. Иако не би било невообичаено да се користат за тренинг на земјата, HoloLens очила заедно со следнатa пратка ќе бидат испратени на Меѓународната вселенска станица. Иако уште во презентацијата на HoloLens можевме да видиме пример како очилата се користат […]

Прочитај повеќе

Астронаутите на Меѓународната вселенска станица имаат прилика да ја видат земјата како навистина ретко кои од луѓетот. Астронаутот Рид Вајзман се труди преку фотографии и видеа да ни ја пренесе оваа убавина на друштвените медиуми, преку фотографии и кратки Vine видеа. #Exp40 Commander Dr. Swanson harvesting space lettuce. Looks great! https://t.co/okussWbiC2 — Reid Wiseman (@astro_reid) […]

Прочитај повеќе

NASA најави јавно Google+ Hangout дружење со астронаутите од Интернационалната вселенска станица на 22 февруари од 17 до 18 часот според македонско време. Астронаутите Кевин Форд, Том Маршбурн и Крис Хадфилд ќе одговараат на прашања поставени од корисниците преку видео во живо на Google+ профилот на NASA. Но, за да може да ви одговорат астронаутите, […]

Прочитај повеќе

Покрај тоа што со друштвените мрежи не го забораваме роденденот на најблиските или пооддалечените пријатели, самите мрежи ни го отвараат светот поврзувајќи не со други „странци и непознати“, кои сега ни се следбеници на Twitter или пријатели на Facebook, и поврзувајќи не со брендовите кои ни доставуваат информации на нашиот профил.

Прочитај повеќе