Што е работата на Technology Line менаџер, каде е примената на овие решенија, кои се перспективите на Java технологиите, но и можностите на идните девелопери во Сеавус, стекнување со сертификати и за најновите трендови во Java технологиите, разговараме со Никола Живков, Technology Line менаџер за Java технологии во Сеавус. Како изгледа работата на еден Technology […]

Прочитај повеќе

Кон крајот на 2020 година, групацијата  АРИКОМА, ИТ холдинг, во сопственост на чешката KKCG, ја купи компанијата за развој на софтвер и консалтинг, Сеавус. Деновиве, АРИКОМА направи уште еден чекор кон својата меѓународна експанзија, преземајќи ја шведската компанија Stratiteq. Со оваа аквизиција, АРИКОМА ќе ја зајакне својата позиција не само на пазарите во Шведска и […]

Прочитај повеќе