Покрај претставувањето на свои нови продукти на Worldwide Developers Conference, Apple ги пофали и најдобрите дизајнирани апликации на Apple Design Awards 2015. Избирани се најдобрите апликации за iPhone и Mac кои беа објавени изминатава година, и ако се суди според изборот може смело да кажеме дека Android во моментов нема шанси да му конкурира на […]

Прочитај повеќе

Победникот на овогодинешниве Apple Design Awards наскоро ќе биде достапен и на Android и BlackBerry 10. Се работи за BadLand, прекрасно дизајнирана игра и можеби една од најзабавните мобилни игри што сме ги играле. Покрај наградите, играта забележа успех и со корисниците кои ја симнаа околу 7 милиони пати само на iOS. BadLand има соло […]

Прочитај повеќе

За да биде добра апликација треба да е технички одлична, иновативна и да се адаптира на технологиите, вели Apple на WWCD објавувајќи ги десетте победнички апликации во две категории, апликации за iPad и за iPhone. Но не се наградија апликациите за Mac што изреволтира неколку програмери.

Прочитај повеќе