Apple II+ е еден од уредите кои влијаеа на развојот на модерниот компјутер. За жал најголем дел од овие уреди денес не се функционални. Ако сте љубител на расклопен хардвер The 8-Bit Guy има супер видео во кое го реставрира овој легендарен уред.

Прочитај повеќе

Ден Бриклин е еден од програмерите чиj софтвер го промени светот.  Г. Бриклин е креатор на предокот на Excel, првиот spreadsheet софтвер – VisiCalc. Софверот во октомври 1979 започна да се продава и функционираше на Apple 2. Поради VisiCalc голем дел од компаниите за прв пат започнаа да гористат компјутери во своите канцеларии. „VisiCalc е […]

Прочитај повеќе