Google додаде Android Wear оддел за апликации за паметните часовници во Play Store, па сите корисници кои се одлучени да купат Samsung Gear Live, LG G-Watch или Moto 360 ќе можат да ги преземат апликациите. Засега станува збор единствено за триесетина апликации за паметните часовници, но без сомневање со излегувањето на уредите бројот на апликации […]

Прочитај повеќе

При истражувањето на кинеските хакерски напади врз Google се откри дека хакерите целале кон Gaia сервисот за лозинки на гигантот кој ги контролира сите кориснички пристапи до сите сервиси на Google вклучувајќи го имејл и бизнис сервисите.

Прочитај повеќе