Британија најави закон со кој побара од развивачите на апликации кои користат „end to end“ криптирање кое ќе го употребуваат владините агенции. Слични барања имаат повеќе држави, но креирањето на „заден влез“ во апликациите е ужасна идеја. Ова е ставот и на Роберт Ханиган, поранешен директор на британската разузнавачка агенција GCHQ. „Подобрата заштита е добра работа – […]

Прочитај повеќе

Апликациите за чет во 2015 година ги надминаа социјалните мрежи. Збирот од корисници на четирите најпопуларни апликации е значително поголем од соодветниот збир на корисници на друштвените мрежи. Поради ова, апликациите стануваат се поинтересни за бизнисите и компаниите како можна платформа за презентирање на реклами, вели Business Insider. Како и друштвените мрежи и најголемите апликации […]

Прочитај повеќе