Финансискиот гигант Ant Group кој е полесно препознатлив како финансиска гранка на Alibaba Group се обидува да пронајде начин да се разиде со основачот Џек Ма. Компанијата ги разгледува можностите со кои г. Ма ќе го повлече својот капитал од Ant. Двете страни се обидуваат да пронајдат решени за г.Ма да се откаже од контролата […]

Прочитај повеќе

Најголемата финтек компанија во светот Ant Group Co, основана од Џек Ма, ќе мора да го реконструира својот бизнис. Промените во работата на компанијата ги налагаат властите во Кина кои сметаат дека компанијата е преголема. Ant Group мора да го запре влијанието кое технологијата го има врз финансиските сервиси за да ја ограничи опасноста од […]

Прочитај повеќе