Хакерите имаат пристап до мобилните мрежи со доволнo привилегии да можат да ги исклучат. Наместо ова тие прибираат податоци за специфични корисници, вели американскоп-израелската безбедносна компанија Cybereason. Компанијата се  сомнева дека нападите доаѓаат од Кина, и веројатно се спонзорирани од самата држава, пренесе BBC. Нападите започнале од 2017, а безбедносните експерти не ги откриле до […]

Прочитај повеќе

Интерна база со сите багови на софтверот на Microsoft од пред повеќе од 4 години е во раце на хакери. Компанијата досега не го пријавила нападот, иако знае за ова од 2013 година, велат поранешни вработени во интервју за Reuters. Да биде проблемот поголем, базата содржи и безбедносни пропусти, критични и непоправени пропусти за поголем […]

Прочитај повеќе