Еден од условите за споделување и продавање на податоци на корисниците е тие да бидат анонимизирани. Сепак, безбедоносни експерти на Defcon покажаа дека анонимизирањето не е доволно. Све Екерт (Svea Eckert) и Андреас Дјус (Andreas Dewes) успеаа да ги „пробијат“ анонимизираните податоци и да ги поврзат со луѓето. Експертите успејаа да ги пронајдат вистинските сопственици […]

Прочитај повеќе