Козмо беше замислен да помага за запознавање на најмладите со роботиката. Роботчето доаѓаше со SDK, но сега преку блок-програмирање учењето е и поедноставно и позабавно. Давањето на команди е едноставно. Корисникот креира листа на наредби како: поместување напред, подигање и слично. Со помош на овие команди може да се креираат едноставни, но и многу посложени […]

Прочитај повеќе