Од следниот месец започнува евиденцијата за поодговорно сопственишто, најави Агенцијата за храна и ветеринарство. На домашните миленици ќе им бидат имплементирани трајни чипови по цена од 800 денари за евиденција. Чиповите ќе содржат информации за вакцините кои ги примило животното и податоци за сопственикот. Казната за неевидентирано животно е од 80 евра за физички до […]

Прочитај повеќе

Кај нас и во светот, социјалните медиуми се се почест избор во време на кризи било да се политички или природни. Сите бевме сведоци на последните случувања во Египет и употребата на социјалните медиуми во сета таа ситуација, предходно видовме како вестите за земјотресот во Хаити се ширеа масовно, a има уште вакви ситуации кои покажуваат како виралната информација се шири низ мрежите.

Прочитај повеќе