SocialDeck, компанија основана во 2008 година, со визија да овозможи играње видео игри „секаде, во секое време и од секој“ е најновата, петта по ред, аквизиција на Google кој сериозно се спрема за својата друштвена мрежа, најверојатно со име Google Me.

Прочитај повеќе

Најновата аквизиција на Google е Ångströ, стартап компанија која прави апликации за полесно споделување информации преку друштвени мрежи и Вебот, апликации за наоѓање фотографии од Facebook и нивно извлекување, како и креирање на адресар со контакти во реално време.

Прочитај повеќе