Европската Унија им остави 3 месеци на Facebook и Google да најдат начин и да го отстранат екстремизмот од своите платформи. Ова важи и за главните друштвени мрежи, но и за YouTube, Instagram, а и за Twitter. Она што најверојатно нема да им се допадне на компаниите е дека мора да реагираат многу брзо. Компаниите […]

Прочитај повеќе

Една интернет регулатива за сите европски компании. Ова е мисијата на Андрус Ансип, потпретседател на Иницијативата за единствен дигитален пазар во Европската комисија, кој беше поранешен премиер на Естонија. Единствениот пазар треба да овозможи непречена дигитална трговија преку сите европски граници, преку изедначување на законите во сите членки на Унијата. Законот не се однесува единствено […]

Прочитај повеќе