Google преку соработката со LG ја презентираше новата верзија на Android Wear 2.0. LG ги претстави LG Watch Sport и LG Watch Style, први два часовници кои доаѓаат со новиот оперативен систем. Првата верзија на Wear никогаш не успеа да го реализира својот потенцијал. Поради ова често беше причина за лош впечаток и за хардверот […]

Прочитај повеќе

Google најави два паметни часовници за почетокот на 2017. Ова ќе биде и деби на Android Wear 2.0, јави Verge. Ова е првпат официјално Google да ја потврди веста. Компанијата за часовниците се враќа на партнерствата со производители. За разлика од Pixel телефоните кои компанијата сама ги произведува, часовниците ќе бидат брендирани од страна на […]

Прочитај повеќе

Првиот Google I/O по ребрендирањето на Google во Alphabet не понуди ништо поразличен формат во презентациите. Kомпанијата сепак успеа да нè изненади.   Покрај сето што го знаевме за Android N досега, тешко беше да се претпостави дека виртуелната реалност ќe биде во фокусот на новиот оперативен систем. Според Google, најголемите производители работат на телефони кои […]

Прочитај повеќе