Google го објави Android Studio 2.0 кое ќе го направи креирањето на апликации побрзо и поедноставно. Но, вистинската новина е што освен за паметни телефони и таблет компјутери, развивачите ќе можат да креираат апликации и за Android Auto, Android Wear и Android TV. Алатката доаѓа со сѐ што е потребно за развој на апликација, од […]

Прочитај повеќе

Google ја најави новата верзија на развојната алатка за Android – Android Studio 2.0. Засега е рано да се зборува за конечното издание, но сите заинтересирани девелопери можат да ја разгледаат на Canary Channel, а алатката е достапна за Windows, OS X и Linux. Новитет е Instant Run, побрз Android емулатор и нова GPU алатка. […]

Прочитај повеќе