Google минатата недела го одржа својот Google I/O настан. Еден од најинтересните моменти на настанот беше најавата за „полесен“ оперативен систем Android Go. За жал многу малку податоци беа презентирани… Пoради ова Gadgets разговараше со Самир Самат од Google. Првите податоци велат дека Android Go ќе биде достапен на телефоните кои доаѓаат со помалку од 1 […]

Прочитај повеќе

Google ја претстави новата верзија на Android, и таа веќе им е достапна на девелоперите за преземање и тестирање. Ако го следи досегашниот развој, Android O ќе биде достапен наесен. Целта на тест верзијата на оперативниот систем секако е да се прилагодат апликациите на Android O. Со ова девелоперите имаат доволно време да ги средат апликациите […]

Прочитај повеќе