Google и Huawei работат на нов 7-инчен таблет компјутер. Уредот треба да излезе до крајот на годината и ќе го произведе Huawei. Претходниот Nexus 7 го произведуваа Asus. Новиот таблет ќе доаѓа со 4GB RAM, јавува Verge. Засега нема официјална потврда од Google. Сепак ако некакви вести доаѓаат со сигурност, тоа е дека Google ќе […]

Прочитај повеќе

Веќе со години, таблет компјутерите и паметните телефони кои доаѓаат со непроменет Android, доаѓаат со името Nexus. Оваа година ќе биде променето името на серијата; поважно новите телефони ќе доаѓаат и со променет интерфејс, јави Android Central. Ова секако е голема промена. Досега Nexus телефоните доаѓа со непроменет Android. Засега е нејасно дали Google ќе […]

Прочитај повеќе

Името на новата верзија на Android N е Nougat, бидејќи Google е фанатичен фан на десерти. Но, името овој пат доаѓа од корисниците кои имаа можност да предлагаат имиња на вебсајтот креирана за оваа пригода. Оперативниот систем најверојатно ќе биде достапен веќе наесен, а за јули е најавена финалната верзија за развивачи. Најголем новитет во оваа верзија […]

Прочитај повеќе

Првиот Google I/O по ребрендирањето на Google во Alphabet не понуди ништо поразличен формат во презентациите. Kомпанијата сепак успеа да нè изненади.   Покрај сето што го знаевме за Android N досега, тешко беше да се претпостави дека виртуелната реалност ќe биде во фокусот на новиот оперативен систем. Според Google, најголемите производители работат на телефони кои […]

Прочитај повеќе

Можеби Cardboard е интересен и евтин уред, одличен за да им овозможи прв вовед во виртеулната реалност, но неколку години подоцна Google, а и корисниците се подготвени за повеќе. Затоа Google на I/O го претстави Daydream, кој е склоп од маска за виртуелна реалност и контролер. Процесирачката моќ и презентацијата како и со Google Cardboard […]

Прочитај повеќе

Новата верзија на Android N Developer Preview е достапна за сите развивачи кои сакаат да започнат со прилагодување на своите апликации, но и за љубопитните корисници и Android ентузијасти кои сакаат нешто порано да ја видат новата верзија на оперативниот систем. Оперативниот систем ќе биде достапен преку надградба од Google, а ќе можат да го […]

Прочитај повеќе