Платформата за виртуелна реалност на Google, Daydream VR сега им е достапна на девелоперите. Компанијата ја најави платформата на Google I/O, но виртуелната реалност не е достапна во првата верзија на Android 7.0. Алатката за развој, Google VR SDK е достапна, иако засега користењето на алатките е со пре-регистрација. Учесниците во Daydream Access програмата, не само […]

Прочитај повеќе

Првиот Google I/O по ребрендирањето на Google во Alphabet не понуди ништо поразличен формат во презентациите. Kомпанијата сепак успеа да нè изненади.   Покрај сето што го знаевме за Android N досега, тешко беше да се претпостави дека виртуелната реалност ќe биде во фокусот на новиот оперативен систем. Според Google, најголемите производители работат на телефони кои […]

Прочитај повеќе

Можеби Cardboard е интересен и евтин уред, одличен за да им овозможи прв вовед во виртеулната реалност, но неколку години подоцна Google, а и корисниците се подготвени за повеќе. Затоа Google на I/O го претстави Daydream, кој е склоп од маска за виртуелна реалност и контролер. Процесирачката моќ и презентацијата како и со Google Cardboard […]

Прочитај повеќе