Конечно пристигнаа и првите телефони од Google. Квалитетот на телефонот не е изненадување, но прогласувањето на телефонот за најдобар и препораката за Pixel наместо iPhone, секако е… „Кога некој ми бара препорака за телефон, без двоумење му велам купи iPhone. Google Pixel го промени ова. Доаѓа со изглед и квалитет на iPhone, но со навистина […]

Прочитај повеќе

Новата верзија на Android, Nougat, заврши со бета тестовите и сега е достапна за инсталација на уредите кои го поддржуваат. Вообичаено први уреди со нов оперативен систем се од Nexus серијата. Сопствениците на Nexus телефоните и таблет компјутери (Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 и Nexus Player); на Pixel C и General Mobile 4G; […]

Прочитај повеќе

Google ја издаде финалната preview верзија на Android 7.0 Nougat, пред оперативниот систем и официјално да биде достапен, и да започне надградбата. Засега нема премногу новитети кои се однесуваат на секојдневните корисници, а најголемиот дел од промените се однесуваат на развивачите на апликации, вели The Next Web. Оваа верзија е наменете пред сѐ за развивачите […]

Прочитај повеќе