HTC го претстави 7-инчниот таблет Flyer, кој го промовира како уред за „сериозен гејминг каде и да отидете“. Таблетот ќе работи на Android 2.3 оперативниот систем, не е новата Honeycomb верзија наменета за таблети што може да биде проблем во поглед на конкуренцијата. Flyer го има и со HTC Sense интерфејсот, познат на многумина бидејќи се користи на куп разни HTC уреди.

Прочитај повеќе

Вториот Google телефон Nexus S ќе биде и првиот телефон кој ќе ја има најновата верзија на мобилниот оперативен систем Android Gingerbread, кој ќе биде наскоро достапен за надоградување на Android телефоните.

Прочитај повеќе