Не се iPad, но седум и десет-инчниот Archos таблет компјутер е поефтина Android 2.2.1 опција која е одлична за читање и прегледување на веб сајтови. Archos 101 е еден од најголемите вакви уреди на пазарот, поголем и од 9.7-инчниот iPad. Иако е голем, сепак уредот е доста тенок, само 12mm, односно 10mm за 7-инчниот модел, и тежат само 480 грама, односно Аrchos 70 тежи само 300 грама.

Прочитај повеќе

Не можев да одолеам да го видам Froyo на iPhone. И погодете што? Мојот iPhone 3G доби Froyo!, пишува хакерот _jiga на својот iFroyo блог. Со Andorid 2.2 на iPhone може да се вртат повици и да се праќаат СМС пораки, но не подржува Wi-Fi и се загрева многу за само неколку минути.

Прочитај повеќе

Google ги претстави Google TV и Android 2.2 на I/О конференцијата за програмери каде се објавија неколку интересни новитети и сервиси, меѓу кои и продавница за веб апликаци, како и App Engine за градење апликации врз инфраструктурата на Google.

Прочитај повеќе