Не планирам да си одам од Google, ги негира шпекулациите Анди Рубин главниот за Android во твит во кој додаде „Ох, и да го довршам мимот има околу 900.000 Android уреди кои се активираат секој ден“. Бројката на дневната активација на Android звучи импресивно. Не за џабе мобилната платформа на Google полека станува најголема во […]

Прочитај повеќе

Ерик Шмит се повлече оставајќи го директорското место во Google на еден од двајцата основачи Лери Пејџ кој веднаш по доаѓање на позицијата направи реорганизација на компанијата.

Прочитај повеќе

Не веруваме дека во решението ‘еден број им одговара на сите’, вели креаторот на Android и потпретседател на инжинерството во Google, Анди Рубин во блог пост демантирајќи ги извештаите дека Android станува затворена платформа или дека се бара стандардизација на уредите.

Прочитај повеќе