Заклучно со 30 јуни 2018 година, во Македонија имало вкупно 1 942 364 претплатници на мобилна телефонија. Ова е во периодот кога Телекабел не беше мобилен оператор и важи само за трите оператори кои функционираа во овој период. Од почетокот на 2019 година Македонија има 4 мобилни оператори. По официјалните имиња тоа се: Македонски Телеком […]

Прочитај повеќе

Над 4,1 милијарди евра во 782 инвестициски циклуси ќе го одбележат второто тримесечје на инвестиции во технички стартапи. Можеби најзабележителен е падот на инвестиции во стартапи од Британија, каде инвестициите се на најниско ниво од првиот дел на 2015 година. Наместо инвестиции во Британија, зголемени се инвестициите во компаниите од Германија и Израел. Второто тримесечје, […]

Прочитај повеќе