Најголемиот број корисници на паметни телефони во САД престанаа да инсталираат нови апликации. Уште од 2014 година е забележано дека 65,5 отсто од корисниците не преземаат ниту една нова апликација месечно, иако ова немаше влијание на најголемите креатори на апликации. Но, последниве месеци топ 15-те апликации забележаа пад во преземањето од 20 отсто, во споредба со […]

Прочитај повеќе