Facebook претстави нова верзија на алатката за статистика која прикажува резултати скоро во реално време, односно во момент на случувањата. Insights е алатка со која им дава на страниците кои користат Facebook социјални додатоци да добијат аналитички податоци за тоа каква е интеракцијата на луѓето со нивната содржина. Оваа алатка им покажува на страниците колку добро нивната страница поминува на Facebook, а по добиените аналитички податоци се отвара можности за оптимизирање на страниците за да бидат поуспешни.

Прочитај повеќе

Подобрената Insight алатка на Facebook сега дава анализа на Like споделувањата, подобра анализа на Facebook страните и апликациите на кои сте администратор, анализа за друштвените плагини вметнати во веб сајтовите и анализа на содржината која се споделува на тие сајтови со подобри (анонимни) податоци за демографијата на корисниците.

Прочитај повеќе

Maltego претставува OSINT и форензичка алатка. Со помош на оваа моќна алатка, вашето собирање на информации е поедноставно и позначајно како и репрезентацијата на истите. Според креаторите на оваа алатка, компанијата Paterva, ни доволува да ги увидиме врските помеѓу некои личности, веб страни, е-маилови или локации.

Прочитај повеќе