Наскоро корисниците на Gmail ќе започнат да добиваат динамичка електронска пошта. Ова би овозможило содржината која пристигнува до корисниците секогаш да биде точна. Секако ова нема да има преголема улога во вообичаената комуникација, но би можело да има широка примена при испраќањето на „newsletter“. Пример, онлајн продавница би можела да испраќа каталози, а производите би […]

Прочитај повеќе

Сигурно сте ги забележале Accelerated Mobile Pages на Google кои досега ги забрзуваа мобилните веб страници што се појавуваа во „carousel“ на врвот на пребарувањето. Но, сега компанијата ќе го искористи AMP во сите резултати од пребарувањето. Лошите вести се што ова важи единствено за издавачите кои се дел од AMP програмата на Google. Ако […]

Прочитај повеќе