Американската морнарица презентираше функционален прототип на ново оружје, топ кој овозможува лансирање на повеќе беспилотни летала кои потоа би напаѓале иста цел. Топот ги лансира леталата кои потоа се способни автономно да прават координирани напади. Проектот е наречен Locust (Low-cost UAV), а видеото прикажува демонстрација на симулиран напад врз цел составена од повеќе објекти, а […]

Прочитај повеќе

Борејќи се за опстанок, собирајќи донации за да опстане како онлајн проект, WikiLeaks го потсети светот дека новите медиуми и интернетот се потребни во информирање за настаните, за подобрување на транспарентност и за демистифицирање на ПР моќта, како и за поттикнување на истражувачкото и граѓанско новинарство. Имено, WikiLeaks објави видео добиено од анонимен извор во […]

Прочитај повеќе