AMD најави нова серија на Zen процесорите, а според најавите Zen 3 ќе биде најдобриот процесор за гејминг. Компанијата на кус настан во нешто помалку од 30 минути ја претстави серијата Ryzen 5000. Помеѓу процесорите во оваа серија се : 16-јадрениот Ryzen 9 5950X; 12-јадрениот Ryzen 9 5900X; 8-јадрените Ryzen 7 5800X и Ryzen 5 […]

Прочитај повеќе

Помина долго време откако десктоп ентузијастите можеа да бидат возбудени за процесорите на AMD. Се чини дека чекањето заврши, а првиот бенчмарк тест покажува дека AMD Zen е многу помоќен од претходникот Piledriver. Првиот и засега единствен тест, доаѓа од видеоиграта Ashes of Singularity и покажува дека процесорот е 1.38 пати побрз од претходникот FX-8350. […]

Прочитај повеќе