Се чини дека Amazon пронајде нов хардвер кој е пол погодок. По успехот на Kindle Paperwhite, и неуспехот на останатите таблети и паметни телефон, Echo е новата ѕвезда. Компанијaта сега претстави нова верзија на Amazon Echo која главно се разликува по дизајнот. Новиот уред е понизок и пластиката сега е покриена со платно. Втората генерација […]

Прочитај повеќе

Кинескиот пандан на Amazon, Alibaba наскоро ќе го претстави својот асистент. Станува збор за паметен звучник, речиси копија на Amazon Echo. Како и Amazon, и Alibaba започнува на домашниот пазар. Паметниот звучник започнува со продажба во Кина. Со ова Alibaba им се приклучува на Amazon и Google кои веќе имаат паметни звучници. Apple од своја […]

Прочитај повеќе

По Amazon Echo и Google Home, Apple најавува свој паметен звучник, Siri Speaker. Слично како и конкурентните уреди и со звучникот на Apple ќе може да се управуваат паметните уреди и уредите познати како Интернет на нештата. Уредот би можел да биде претставен наскоро на WWDC, а компанијата веќе започна со производство во Азија, јави Bloomberg. […]

Прочитај повеќе

Amazon Echo е еден од најинтересните понови производи на пазарот. Ова секако не значи дека ќе бидат поштедени од исмевање. Saturday Night Live креираше сегмент околу Echo, во кој истовремено исмeва некои од однесувањата на постарите луѓе.

Прочитај повеќе

Amazon е сериозен кога се обидува да им украде дел од бизнисот на Apple и Google. Компанијата не успеа ова да го направи со телефоните и таблет компјутерите, но се чини дека кога домашниот асистент е во прашање, приказната е поинаква. Amazon Echo е најчест домашен асистент во САД, а го користат над 70% од […]

Прочитај повеќе

Amazon претстави надградба или поточно додаток за Alexa. Echo Look е нова верзија на Echo којa доаѓа со паметна камера. Ова е прв уред кој ќе овозможи фотографирање без раце. Секако тука не завршуваат можностите на камерата. Куп кул технологија е интегрирана со Echo Look. Корисникот ќе може да се фотогорафира или да сними видео. Ова понатаму […]

Прочитај повеќе

Apple работи на сопствен „hub“ кој треба да биде конкуренција на Amazon Echo, но за почеток компанијата ќе го отвори гласовниот асистент Siri за девелоперите да го користат во своите апликации, јави Information. Уредот од Apple засега е во подалечна иднина, иако компанијата вели дека Siri звучник е во изработка уште пред почетокот на продажба […]

Прочитај повеќе

Amazon Echo, решението на Amazon за паметен дом, наиде на невообичаени проблеми кои ги пријавија некои корисници што слушаа емисија на радио. Тие јавуваат дека радиостаница ја преземала контролата врз нивниот паметен звучник кој се контролира со гласовни команди. Калифорниската радиостаница NPR имаше емисија за Amazon Echo, но паметните звучници на некои слушатели се активирале […]

Прочитај повеќе