Oсновачот на Amazon, Џеф Безос и рускиот милијардер Јури Милнер се дел од инвеститорите во стартапот Altos Labs. Стартапот работи на откривање на начини за репрограмирање на клетките за да може да се „подмладуваат“. Научниците вклучени во тимот веруваат дека можат да ја користат технологијата за ревитализација на цели тела на животни. Досега во Altos […]

Прочитај повеќе