Прелистувачот Vivaldi, особено најновата верзија, е исклучително солидна алтернатива на популарните интернет прелистувачи. Лансиран во февруари 2015 година, прелистувачот имаше за цел да понуди поприлагодлива алтернатива на Opera, но сега е и одличен избор за тие што се презаситени од бавната функционалност на Chrome или Firefox. Прелистувањето преку Vivaldi е олеснето благодарение на опцијата tab […]

Прочитај повеќе

AlternativeTo е интересен сајт на кој ќе најдете најразновиден софтвер за неколку десктоп и мобилни оперативни системи. Но, за разлика од слични такви сајтови, AlternativeTo освен листи на софтвер нуди и алтернативи на истиот софтвер.

Прочитај повеќе