Новосадските архитекти Alter Ego Architects сакаат да ја стават Србија на мапата на иновативен хардвер. Компанијата неодамна го претстави својот „глупав“ телефон, Ophone кој изгледа навистина одлично. За разлика од останатите телефони, Ophone доаѓа со e-ink дисплеј кој не само што не ги заморува очите, туку е далеку поштедлив, па ова овозможува долготрајност на батеријата. […]

Прочитај повеќе