Facebook и Skype наскоро ќе најават партнерство што ќе вклучува интеграција на Facebook Connect во Skype, што ќе им понуди на корисниците да си праќаат SMS и да вртат телефонски повици, како и ќе има опција за видео чет со Facebook пријателите. Facebook интеграцијата ќе се појави со oбјавување на Skype 5.0 во наредниве недели, пишува AllThingsDigital.

Прочитај повеќе