Текстот е надополнет на 24 јануари во 17.14 часот со демант на Cosmic Development. „Странски инвестиции под лупа“ е база на податоци која содржи детални информации за најавените странски инвестиции во Македонија. Истражувањето е изработено од локалниот тим на Балканска истражувачка репортерска мрежа (БИРН), кои исто така се и зад медиумот Prizma.mk. Базата нуди информации […]

Прочитај повеќе

Британската софтверска компанија Allocate Software, ја зголемува својата канцеларија во Скопје. Со зголемувањето на капацитетот во следните пет години Allocate ќе ја зголеми својата инвестиција на 7,5 милиони евра. Бројот на програмери во следните пет години ќе го зголемат од 25 на 55. Новите програмери кој ќе му се приклучат на тимот ќе продолжат со […]

Прочитај повеќе