Тop Eleven стана една од најголемите фудбалску апликации на Facebook, со 85.000 играчи повеќе од Fifa Superstars на Electronic Arts. Друштвената игра на српската Nordeus, компанија од поранешни инженери од Microsoft, со седиште во Белград, Тел Авив и Даблин, дневно има 702.000 активни играчи, или 2,87 милиони играчи месечно.

Прочитај повеќе

Facebook тестира промени на коментарите кои ќе опфатат корисничка мрежа, гласање на коментарите и подкоментари, пишува AllFacebook објавувајќи скриншот од промените.

Прочитај повеќе

Facebook наскоро ќе ве информира со кого го споделувате статусот, опција која ќе го замени малата икона на катанче која е за одредување на степенот на приватноста, пишува InsideFacebook.

Прочитај повеќе

АllFacebook објави фасцинантна споредба меѓу Facebook и компанијата за друштвен гејминг Zynga, која буквално израсна седејќи на рамењата на популарната друштвена мрежа.

Прочитај повеќе

Се појавија слики кои сугерираат дека друштвената мрежа тестира опција „Subscribe (претплати се)“ со која „нема да испуштите ниту еден статус од луѓето на кои ќе се претплатите“ вели извор за AllFacebook.

Прочитај повеќе

Знаејќи ја популарноста на мрежата, оваа достигнување беше само прашање на време, нели?

Прочитај повеќе