Марк Зукерберг верува дека луѓето сакаат да споделуваат информации. Без врска дали сте се вие приклучиле на мрежата да комуницирате само со вашите пријатели, Facebook ќе продолжи да ви сугерира да го споделувате вашиот личен живот со сите на интернет. Но според него тоа не значи дека корисниците немаат контрола врз своите информации.

Прочитај повеќе

Нa D8 конференцијата AllThingsDigital направи интервју со шефот на Apple, Стив Џобс. Разговорот се водеше за се и сешто, за односот со Adobe и Flash, за станување втораа најбогата компанија проаѓајќи го Microsoft, за iPad-oт при што г-дин. Џобс откри дека првичната замисла била да се направи таблет уред, но функционалноста овозможила да се роди iPhone-от, се зборуваше и за Gizmodo и украдениот 4G iPhone…

Прочитај повеќе

Gizmodo отвори интересна тема – кој е поголем визионер, Бил Гејтс или Стив Џобс? Кога на All Thigs Digital во 2007 година го прашаа Бил Гејтс што е иднината на компјутерите за 5 години, Бил Гејтс не двоумејќи се одговори дека тоа се таблет компјутерите.

Прочитај повеќе