Како што најавивме, после 9 години, Facebook конечно ќе го менува алгоритмот за прикажување на вестите. На настанот што се одржа синоќа, Facebook гo претстави кревањето на старите објави и „последниот актер“, со што би требало да се овозможи најинтересните објави секогаш да бидат видени. Кревањето на старите објави или „bump-ирање“ ќе биде една од […]

Прочитај повеќе

И после девет години од стартување на најпопуларната друштвена мрежа, корисниците и брендовите сè уште целосно не го разбираат концептот на кој се одредува која содржина ќе се прикажува во нивниот канал со вести. Токму затоа, утре во 19 часот по македонско време, Facebook закажа настан на кој ќе дискутира за фидот за вести и […]

Прочитај повеќе

Игор Трајковски е доцент по компјутерски науки на Њујорк универзитетот во Скопје. Во неговото професионално искуство исто така може да се пронајде и работење во Google и тоа во седиштето на компанијата во Калифорнија, но и во центарот во Швајцарија. Тој има докторат по компјутерски науки здобиен на Јожеф Стефан институтот во Љубљана и активни […]

Прочитај повеќе