Британскиот хирург Давид Нот беше консултант на операција во сирискиот град Алепо. Тој преку Skype и WhatsApp им асистираше на хирурзите во салата. За жал, по неколку недели истата болница беше цел на руски бомбардери. Г. Нот стравува дека неговиот компјутер бил хакиран и така била откриена локацијата на болницата. Поради ова, Меѓународниот комитет на […]

Прочитај повеќе

Што ако градот во кој живеете ја има истата судбина како Алепо? Токму ова може да го искусат жителите на Хелсинки со Perspectives: Aleppo-Helsinki. Станува збор за новинарски проект кој овозможува презентација на ужасните искуства од военото поле во Хелсинки. Проектот е дело на финската медиумска куќа Yle.

Прочитај повеќе