Intel претстави нов бренд на графички картички, софтвер и услуги под името „Arc“. Заедно со најавата за „Arc“ компанијата ја најави и својата прва дискретна графичка картичка Alchemist за 2022 година. Alchemist ќе биде достапен на десктоп и на лаптоп компјутерите на почетокот на следната година и компанијата најавува дека ќе бидат конкуренција со AMD […]

Прочитај повеќе