Порано или подоцна, ќе биде потребно да испратите бројни фотографии, видеа или слични мултимедијални фајлови. Проблемот при испраќање мноштво вакви работи е тоа што често сте ограничени со просторот и, повеќето и-мејл сервиси и социјални мрежи нема да ви дозволат да префрлите, пример фотографии од 100MB. За такво нешто, се препорачува да се искористат потенцијалите […]

Прочитај повеќе

Од неодамна, Firefox ги израдува корисниците со нова алатка која дополнително го олеснува споделувањето приватни содржини. Firefox Send ви дозволува да испратите некому фајл до 1GB така што ќе го „фатите“ и „пуштите“ фајлот во вашиот прелистувач и ќе споделите шифриран линк за преземање. Вака споделениот фајл останува активен само во првите 24 часа или […]

Прочитај повеќе

Споделувањето на поголеми фајлови не секогаш е едноставно. Mozilla има намера ова да го промени со нов и супер едноставен сервис – Send. Откако ќе отидете на страната, сѐ што треба е да гo прикачите фаjлот кој сакате да го споделите. Потоа Send креира линк кој треба да им го испратите на корисниците кои треба да […]

Прочитај повеќе

Со неколкуте најнови опции, Google Photos станува значително корисна алатка за поставување и споделување фотографии. Користејќи напредни алгоритми, Google се труди да ги идентификува не само луѓето од фотографиите, туку и локациите кои се наоѓаат во фотографиите кои сте ги поставиле. Ова, заедно со увидот во вашите навики за споделување, му помага на Google да […]

Прочитај повеќе