Штом се споменат дронови, обично ни паѓаат на памет две работи. Или милитаристички употреба или викенд занимации. Но, дроновите се способни за многу повеќе и нивната функција може да биде ограничена само од имагинацијата, особено кога ќе се стави во равенката и желбата за поекономична ефикасност. Она што следи се пет начини на кои одредени […]

Прочитај повеќе

Беспилотните летала најдоа еден куп забавни примени – од замена на овчарски пес до чувари на граница. Но, Австралија ја има најуникатната идеја до сега. Властите ќе ангажираат флота на беспилотни летала кои ќе ги штитат пливачите од напади на ајкули. Минатата година на крајбрежјето на Нов Јужен Велс беа забележани неколку напади, па властите […]

Прочитај повеќе