Фотографскиот пар Ани и Дими, кои пред некое време ги интервјуиравме за тоа како е да се работи заедно, денеска на својот официјален Facebook профил споделија видео од нивниот тест на камерата на iPhone 7 Plus. Парот ја тестира камерата на новиот iPhone 7 Plus во студио и на терен, а резултатите се презентирани во самото […]

Прочитај повеќе

Порталот iFixit има карактеристичен начин на претставување на уредите кој ни овозможува да ѕирнеме во нивната внатрешност. Овој пат жртва на нивните алатки е поголемата верзија на iPhone 7. Новиот iPhone 7 Plus доаѓа со рeчиси идентичен дизајн како и претходната генерација, но сепак има подобрувањa. Најголемите промени покрај новите A10 Fusion и M10 процесори […]

Прочитај повеќе

Денеска Apple го претстави новиот модел на најпродаваниот мобилен уред iPhone. Седмата серија на iPhone доаѓа со неколку новини – подобрена камера, водоотпорност, безжични слушалки – прочитајте повеќе за новиот iPhone 7 тука. Стандардно како и со секој нов модел, легендарниот дизајнер на Apple, сер Џон Ајви, говори за дизајн филозофијата зад овој модел.

Прочитај повеќе

TED, непрофитна организација со мисија да шири идеи вредни за споделување, по својата популарна iOS апликација за iPad објави и iPhone верзија. iPhone апликацијата им овозможува на корисниците да пребаруваат и гледаат TED видеа со должина од 3 до 18 минути. Мобилните корисници најчесто се само тоа – мобилни. Тие постојано се во движење, постојано […]

Прочитај повеќе

Македонската компанија Веником, која на пазарот постои веќе 15 години и воглавно се занимава со развој на апликативен економски и медицински софтвер, од неодамна создаде посебен тим со кој започна да произведува комерцијални iPhone апликации. Првата апликација која беше претставена на пазарот од компанијата е наречена iSeeYou и претставува навигациска алатка која овозможува лесно и приватно споделување на локацијата со пријателите и роднините.

Прочитај повеќе